Restaurant 1910
מסעדת 1910 שוכנת במתחם חצר ראשונים ההיסטורי, בחלל יפיפה השייך לקבוצת המבנים הראשונים שקמו בקיבוץ דגניה א׳. הכניסה למתחם חושפת שורת מבני אבן ספוגי סיפורים, מסובבים במדשאה ועצי דקל.
הקונספט מאחורי המסעדה נולד מתוך אהבתם המשותפת של השף עודד שורצברד, אלון הדר ושחר הוכלר – לאירוח, אנשים ואוכל.
1910 , היא מסעדה איטלקית-ים תיכונית, המייצרת מצד אחד אווירה חמימה וביתית ובה בעת מתנהלת כמוסד קולינרי מהודק השומר על סטנדרטים מוקפדים כיאה למסעדת שף עכשווית.
תפריט המסעדה נבנה באופן שמעודד חלוקה בין חברי השולחן וכך ניתנת לאורחים הזדמנות להחליף את החלוקה המסורתית לראשונה ועיקרית, בחווית טעמים מגוונת ומעניינת.
בעלי המסעדה מאמינים בשירות איכותי שבמרכזו עומדת חווית האירוח של הסועדים כאילו היה זה במטבח הפרטי שלהם.
1910 מציגה צוות מקצועי, יעיל ונעים שמעניק שרות שמגיע בדיוק ברגע הנכון, מבלי להפר את האינטימיות הנרקמת בין הסועדים.
חללי הישיבה במסעדה כוללים חלל פנימי המאפשר הצצה למטבח ולעמדת הטאבון, ישיבה במרפסת הפונה לחצר הפורחת וכן בר אינטימי ומפנק בישיבה גבוהה.
מומלץ להזמין מקום מראש 😉
בצלחת
1910 מציעה אוכל טרי, איכותי וטעים, עשוי עם הידיים והלב ומתובל בקריצות קטנות של השף. התפריט העונתי בה, משתנה ומציע מנות מגוונות, החל מפיצות בטאבון אבן איטלקי, פירות-ים ודגים על הפלנצ'ה, פסטות בעבודת יד וכלה בקינוחים ייחודיים המיוצרים תחת ידיה של הקונדיטורית בשמת וינר-שוורצברד.
לצד המנות שמשתנות מעונה לעונה ישנן גם מנות אייקוניות שמזוהות עם המסעדה מיום הקמתה כגון "ניוקי" ישראלי (ממולא בבשר), פולנטה תירס, פילה לברק עם ריזוטו ירוק ולאבנה, ניוקי קלאסי עם ערמונים ואספרגוס ופיצה רומא עם פפרוני וחציל.
על הבר
1910 מאמינה בפיתוח תרבות היין בארץ, לפיכך תוכלו למצוא בתפריט מגוון רחב של יינות ישראלים (מרביתם מצפון הארץ) לצד יינות ממיטב איזורי היין של איטליה במחירים שפויים. היינות נבחרו בקפידה ובאהבה בכדי להחמיא למנות בתפריט. בנוסף, קיים במקום בר משקאות עשיר, שירחיב לכם את הדם והלב.
השף שלנו
השף עודד שורצברד הגיע לקיבוץ דגניה א׳, יחד עם זוגתו בשמת – ילידת המקום, בעקבות הרצון לצאת מתל אביב אל השקט הכפרי ולאפשר לילדים שלהם לגדול במקצב אחר. עם המעבר התחזק בעודד הרצון לממש חלום משמעותי לבשל ולארח אנשים במקום משלו. החיפושים אחרי חלל מתאים נפרשו לאורך כל עמק הירדן כשבכל העת המיקום המושלם היה ממש מתחת לאף שלהם. כשחמו של שורצברד הציע לו לבוא לראות את המבנה הייחודי בחצר ראשונים, עודד נענה והתאהב מיד וכך נולד הלוקשיין שהפך להיות חלק בלתי נפרד מקסמה של המסעדה.
שורצברד הגיע ל-1910 כשהוא מצויד בארסנל של ניסיון עשיר ומגוון, אחרי 20 שנה במטבחים בארץ ובעולם בהם עשה דרך קולינרית מרשימה בין היתר במטבחיו של השף יונתן רושפלד.
מכל מקום בו בישל, הביא איתו עודד משהו לסגנונו הנוכחי המצטיין בשילוב בין טעמים לטקסטורות המתייחסים לחוויה בפה, מבלי לאבד את הפשטות והאמת של חומרי הגלם האיכותיים איתם בוחר לעבוד.